Poten

HomeLoonwerkenPoten

Poten van aardappelen

In 1966 zijn we als bedrijf gestart met het poten (en rooien) van aardappelen. Dat doen we nog steeds, maar de technieken zijn uiteraard veranderd.

Zo hebben we in 2016 een nieuwe Miedema aardappelpootmachine CP 42 toegevoegd aan onze machinevloot. Deze machine is voorzien van een aanaardsysteem, granulaatstrooier, poederapparaat, erosie stop en rijafsluiting GPS.

Voor de aardappelpootmachine hangt een AVR struik-frees met diepwoelers. Deze aardappelcombinatie is daardoor geschikt om te woelen, frezen, poten en aanaarden in één werkgang. Door in het voorjaar de verschillende werkgangen te beperken om de grond zaaiklaar te maken kunnen we insporing voorkomen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het zaaibed. De machine is uitgerust met brede rugvormers waardoor – bij hoge opbrengsten – het naar buiten groeien van de aardappelen haast onmogelijk geworden is.

Door een automatisch drukregelsysteem op de aanaardkappen zijn we verzekerd van een mooie, stevige rug. Daarnaast is de machine voorzien van een automatisch systeem voor aanleg van spuitpaden voor het spuiten met tractors met brede banden.

Tot slot maken we gebruik van een VSS Agro Frontbereider voor de eerste grondbewerking van de geploegde grond.

Aardappelen poten?